my-account body class toevoegen voor alle mijn-account pagina’s via XML

Iedere pagina in de mijn account sectie van Magento beschikt standaard over de volgende html-structuur;

Wil je de mijn-account pagina's universeel opmaken, dan gebruik je de referentie .my-account. Maak je echter gebruik van third party modules die een pagina aan de mijn account sectie toevoegen, zoals in ons geval aheadWorks RMA, Sweet ToothPoints & Rewards en aheadWorks Advanced Newsletter zul je tot de ontdekking komen dat deze vaak niet dezelfde html-structuur hanteren. Weg universele opmaak!

Een oplossing zou zijn om iedere 'mijn account' pagina van deze modules van bovenstaande structuur, of in ieder geval een wrapper-element met class 'my-account', te voorzien. Een flexibelere en eenvoudigere manier is om op basis van een XML handle een universele (body) class toe te voegen aan alle 'mijn account' pagina's. Dit scheelt niet alleen geknoei met templates, het zorgt er ook voor dat iedere module die je in de toekomst installeert automatisch wordt voorzien van de gewenste opmaak.

Een extra bodyclass toevoegen voor mijn account-pagina's doe je als volgt. Plaats het volgende in de local.xml van je thema (app/design/frontend/jouwpackage/default/layout/local.xml), tussen de <layout></layout> elementen:

That's it! Verwijder je cache en bekijk de html van één van je mijn-account pagina's. Je zult zien dat de body nu een extra class heeft: 'my-account-pages'. Gebruik nu deze referentie om deze pagina's op te maken:

.my-account-pages .main .col-main {border:1px solid #ccc}

H&O is expert in het oplossen van complexe Magento vraagstukken, maatwerk grafisch ontwerp en het bouwen van custom Magento modules.

Als je op zoek bent naar een partner die je kan helpen met het beantwoorden van moeilijke Magento vragen, een maatwerk productimport voor je ontwikkeld of een custom Magento module voor je schrijft die jouw assortiment met een andere webshop koppelt, dan ben je aan het juiste adres. H&O heeft zich sinds 2007 verdiept in de techniek en ontwikkelingen van het e-commerce CMS, speelt een actieve rol in de community, heeft verschillende modules uitgebracht en heeft voor klanten uiteenlopende technische modules ontwikkeld. Ons kantoor is gevestigd in Roelofarendsveen, direct naast de A4 én slechts op 15 minuten afstand van Amsterdam. Neem contact met ons op en kom eens langs, dan bespreken we jouw vraagstuk!

Erwin Otten

Erwin Otten is a Web Designer / Graphic Designer from Oude Wetering (The Netherlands) and co-founder of Hachmang & Otten. With an education in communication & multimedia design, he is passionate about web design at all levels including (information) architecture, interaction, code, and graphic design. Contact Erwin Otten

Reageren

Contact

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

H&O
Veenderveld 20
2371 TV
Roelofarendsveen
info@h-o.nl
www.h-o.nl
071 744 0084
KvK Rijnland nr. 28119089
BTW nr. NL818554071B01

Nieuwe projecten

Wilt u weten wat H&O kan betekenen voor uw Magento project? Stuur ons een mailtje:

Paul Hachmang

p.hachmang@h-o.nl

Erwin Otten

e.otten@h-o.nl

Contactformulier