Nederlandse email vertalingen Magento 1.5.x

Magento is een fijn eCommerceplatform om mee te werken. Het is compleet, flexibel en heerlijk complex, dus als we na een periode van keihard werken een prachtige shop voor één van onze klanten kunnen neerzetten dan is de beloning gevoelsmatig extra groot. Als ik door de tot in de puntjes geoptimaliseerde frontend klikt (met collega's, vrienden of familie als enthousiaste toeschouwers) en ondertussen nadenk over hoe netjes de shop aan de achterkant in elkaar zit, dan wordt ik tijdens het klikken vaak nóg gelukkiger van het eindresultaat. Er is echter altijd één onderdeel dat bij ieder project opnieuw onnodig aandacht opeist en waar ik nooit een goed gevoel over heb: de Nederlandse vertaling.

Let Op: Inmiddels zijn er ook Nederlandse vertalingen voor Magento 1.7.

Dutch email templates magento 1.5.0.1

De manier waarop de vertalingen werken in Magento (een verschillend .csv bestand voor iedere module) zijn behoorlijk onhandig. Via de Magento community is er een officieel Nederlands languagepack beschikbaar, maar die mist na 3 jaar nog steeds een aantal termen en bevat een aantal niet passende vertalingen. Niet vreemd, want al wil je een verbetering doorvoeren, dan moet je uitzoeken in welk .csv bestand je moet zijn wat de pret behoorlijk drukt. (Ik heb zelf een aantal keer geprobeerd een nieuw  'Dutch (Netherlands) Language Pack' te schrijven, maar ben altijd halverwege het proces mijn motivatie kwijtgeraakt). Respect voor de schrijver van de oorspronkelijke vertalingen.

Update: Collega XIB heeft met de leden van mforum.nl een nieuw Dutch (Netherlands) Language Pack uitgebracht voor Magento 1.5.01. Je kunt 'm downloaden via het mforum.

Anyway, onlangs wilde ik een aantal aanpassingen doen in de transactionele emailtemplates van Magento 1.5.0.1. Na een korte zoektocht naar in het Nederlands vertaalde emailtemplates vond ik ze wel, maar er was me net even teveel met de opmaak gerommeld - en ik was het niet eens met sommige vertalingen). Ik heb dus de vrijheid genomen om nieuwe, nederlandse emailtemplates te maken voor Magento:

 • Gebaseerd op de laatste templates van Magento 1.5.x
 • Volledig opnieuw geschreven, dus geen foutgevoelig knip- en plakwerk 
 • Álleen inhoudelijk vertaald, dus geen aanpassingen aan de templates
 • Geschreven in correct Nederlands, met prachtige volzinnen ;)

Download ze hier:
Download Nederlandse emailtemplates Magento 1.5

Ps: Ik ben van plan deze templates te updaten wanneer er een nieuwe versie van Magento verschijnt. Dus wellicht dat je je wilt inschrijven op de RSS feed van deze blog of ons wilt volgen via Twitter.

Updates:

31 Mei 2011:

 • Vertaling aangepast: app/localenl_NL/template/email/account_new.html
 • Vertaling aangepast: app/locale/nl_NL/template/email/account_new_confirmation.html
 • Schrijffout verholpen: app/locale/nl_NL/template/email/password_new.html
 • HTML Fout verholpen: app/locale/nl_NL/template/email/product_share.html
 • Kleur van link aangepast: app/locale/nl_NL/template/email/wishlist_share.html

27 Juli 2011:

 • Vertaling aangepast: app/locale/nl_NL/template/email/contact_form.html
 • Vertaling aangepast: app/locale/nl_NL/template/email/product_share.html
 • Vertaling aangepast: app/locale/nl_NL/template/email/wishlist_share.html

H&O is expert in het oplossen van complexe Magento vraagstukken, maatwerk grafisch ontwerp en het bouwen van custom Magento modules.

Als je op zoek bent naar een partner die je kan helpen met het beantwoorden van moeilijke Magento vragen, een maatwerk productimport voor je ontwikkeld of een custom Magento module voor je schrijft die jouw assortiment met een andere webshop koppelt, dan ben je aan het juiste adres. H&O heeft zich sinds 2007 verdiept in de techniek en ontwikkelingen van het e-commerce CMS, speelt een actieve rol in de community, heeft verschillende modules uitgebracht en heeft voor klanten uiteenlopende technische modules ontwikkeld. Ons kantoor is gevestigd in Roelofarendsveen, direct naast de A4 én slechts op 15 minuten afstand van Amsterdam. Neem contact met ons op en kom eens langs, dan bespreken we jouw vraagstuk!

Erwin Otten

Erwin Otten is a Web Designer / Graphic Designer from Oude Wetering (The Netherlands) and co-founder of Hachmang & Otten. With an education in communication & multimedia design, he is passionate about web design at all levels including (information) architecture, interaction, code, and graphic design. Contact Erwin Otten

Comments
Reageren

Contact

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

H&O
Veenderveld 20
2371 TV
Roelofarendsveen
info@h-o.nl
www.h-o.nl
071 744 0084
KvK Rijnland nr. 28119089
BTW nr. NL818554071B01

Nieuwe projecten

Wilt u weten wat H&O kan betekenen voor uw Magento project? Stuur ons een mailtje:

Paul Hachmang

p.hachmang@h-o.nl

Erwin Otten

e.otten@h-o.nl

Contactformulier