Winkelaanzicht specifieke informatie invoeren in Magento zonder extra winkelaanzicht (store view)

Regelmatig bouwen wij Magento import-scripts die databestanden uitlezen en automatisch nieuwe producten aanmaken, reeds bestaande producten updaten of producten uit een webshop verwijderen. Meestal is het wenselijk dat deze productinformatie met eigen informatie kan worden overschreven, dus dat de eigenaar van een webshop zelf bijvoorbeeld beschrijvingen, titels , productafbeeldingen of voorraadinformatie kan instellen. Deze imports draaien echter periodiek - zodat de productinformatie altijd up-to-date is - en het is niet de bedoeling dat de zelf ingevoerde informatie bij de eerst volgende keer dat de import draait verloren gaat.

Magento heeft voor deze situatie van huis uit eigenlijk een hele mooie oplossing. Wanneer er namelijk twee of meer winkelaanzichten (store view) worden aangemaakt -  in de meeste gevallen zal een winkelaanzicht een taal representeren, de hiërarchie is; webshop > winkel > winkelaanzicht (taal) - dan is de informatie die ingevoerd 'in' een winkelaanzicht dominant over de informatie die geïmporteerd wordt. Deze winkelaanzichten liggen dus als het ware als extra laag over de geïmporteerde data heen. Productinformatie invoeren per winkelaanzicht kun je doen door op de producten beheer pagina bijvoorbeeld linksboven in het adminpanel de hiervoor bestemde option select te gebruiken:

Echter, schakelen tussen winkelaanzichten is pas mogelijk wanneer een shop twee winkelaanzichten bevat. Dit betekend dus dat, wanneer je de informatie van een productimport wilt overschrijven, je een extra winkelaanzicht aan zult moeten maken alleen al deze mogelijkheid te hebben, wat nogal een slordige oplossing is. Dit tweede winkelaanzicht kom je namelijk overal in de backend weer tegen en als je hem niet echt gebruikt, kan dit voor verwarring zorgen. Met een hele kleine aanpassing is het echter ook mogelijk om ook met slechts één winkelaanzicht al deze 'store switcher' te tonen:

Kopieer app/code/core/Mage/Core/Model/App.php naar app/code/local/Mage/Core/Model/App.php (maak de mappen aan die je mist) en verander (regel 618):

$this->_isSingleStore = $storeCollection->count() < 3;
naar
$this->_isSingleStore = $storeCollection->count() < 2;

Je zult zien dat als je nu door het adminpanel bladert, je inderdaad de store switcher kunt gebruiken om het winkelaanzicht te kiezen en vervolgens winkelaanzicht specifieke configuraties kunt doen.

H&O is expert in het oplossen van complexe Magento vraagstukken, maatwerk grafisch ontwerp en het bouwen van custom Magento modules.

Als je op zoek bent naar een partner die je kan helpen met het beantwoorden van moeilijke Magento vragen, een maatwerk productimport voor je ontwikkeld of een custom Magento module voor je schrijft die jouw assortiment met een andere webshop koppelt, dan ben je aan het juiste adres. H&O heeft zich sinds 2007 verdiept in de techniek en ontwikkelingen van het e-commerce CMS, speelt een actieve rol in de community, heeft verschillende modules uitgebracht en heeft voor klanten uiteenlopende technische modules ontwikkeld. Ons kantoor is gevestigd in Roelofarendsveen, direct naast de A4 én slechts op 15 minuten afstand van Amsterdam. Neem contact met ons op en kom eens langs, dan bespreken we jouw vraagstuk!

Erwin Otten

Erwin Otten is a Web Designer / Graphic Designer from Oude Wetering (The Netherlands) and co-founder of Hachmang & Otten. With an education in communication & multimedia design, he is passionate about web design at all levels including (information) architecture, interaction, code, and graphic design. Contact Erwin Otten

Comments
 • ynah

  (apr 01)
  Reply to this comment

  It is indeed an honorable and noble cause to help in protecting our beautiful planet and making it more beautiful and preserved for coming generations. I admire your thoughts and ideas. thanks


  foreclosure help long island

   

Reageren

Contact

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Contactgegevens

H&O
Veenderveld 20
2371 TV
Roelofarendsveen
info@h-o.nl
www.h-o.nl
071 744 0084
KvK Rijnland nr. 28119089
BTW nr. NL818554071B01

Nieuwe projecten

Wilt u weten wat H&O kan betekenen voor uw Magento project? Stuur ons een mailtje:

Paul Hachmang

p.hachmang@h-o.nl

Erwin Otten

e.otten@h-o.nl

Contactformulier