Magento: Mijn account dashboard verwijderen en bezoeker doorsturen naar overzicht van bestellingen

Door Erwin Otten
17 januari 2012
Laat een reactie achter
Magento updates

Magento beschikt out-of-the-box over een uitgebreide mijn-account overzicht pagina met samenvattingen van de door de bezoeker geplaatste bestellingen, ingevoerde adressen, geplaatste reviews en ratings, nieuwsbrief abonnementen, etc. Het kan echter voor komen dat je deze pagina wilt schrappen, omdat hij niet binnen de scope van het project valt of voor jouw situatie beperkt nut heeft. Het verwijderen van de mijn-account dashboard pagina kun je op de volgende manier doen:

Doorverwijzen URL naar gewenste pagina

De eerste stap is de meest eenvoudige. Log in op het adminpanel van je Magentoinstallatie en blader naar Catalogus > Beheer URL-Rewrites. Klik rechtsboven op URL Rewrite toevoegen. Kies URL Rewrite aanmaken Op maat. Vul de volgende gegevens in:

  • Id Pad:   customer/account
  • Gevraagd Pad:  customer/account/
  • DoelPad:   sales/order/history/
  • Doorsturen:  Permanent (301)

Deze redirect regel zorgt er voor dat alle verwijzingen naar customer/account/ binnen Magento, worden doorgestuurd naar de bestellingen overzichtpagina. Dus ook als een bezoeker zich registreert of een bestelling afrondt!

Voor de netheid: mijn account link aanpassen in top.links

Open de local.xml van je thema ( (app/design/frontend/jouwpackage/default/layout/local.xml). Plaats het volgende tussen de <layout></layout> elementen:

Verwijderen link in navigatie van mijn-account sectie

Magento biedt standaard geen functionaliteit om individuele linkjes uit de navigatie in de mijn-account sectie te verwijderen. Je hebt hiervoor onze custom module Ho_Removelink nodig, die je onder dit artikel kunt downloaden. Als je de module hebt geinstalleerd, kun je het volgende toevoegen aan de local.xml van je thema tussen de <layout></layout> elementen:

Vergeet niet je Magento cache te legen en laat het me weten als je tegen problemen aanloopt.

C. Hennen

Paul; Zojuist de Ho_Removelink gedownload om deze in mijn shop te kunnen gebruiken, maar ik ben wel benieuwd hoe ik deze kan activeren.
Wat ik in mijn local.xml bestand moet plaatsen is in bovenstaande tekst nml. niet zichtbaar
http://www.h-o.nl/blog/mijn-account-dashboard-verwijderen-en-bezoeker-doorsturen-naar-bestellingen/
met vriendelijke groet.
C. Hennen

Laat een reactie achter