Magento 2 Community

Het doel voor retailers is duidelijk: consistent goede klantervaringen neerzetten die first-time kopers omzetten in loyale klanten. Magento 2 Community biedt een open en flexibel platform precies hiervoor.

Een rijke, out of the box feature set, gecombineerd met een globaal ecosysteem van experts geeft verkopers een complete oplossing die zich aan kan passen aan en meegroeien met het bedrijf. Daarnaast is het een high performance platform ontwikkeld voor snelheid en het aankunnen van enterprise-level eisen, geen wonder dat meer dan 240.000 webshops ter wereld op Magento vertrouwen. H&O kent Magento 2 Community door en door en zet de functionaliteiten op een rij:

User-friendly en customizable admin panel

Aan de achterkant van een Magento 2 webshop kan door middel van een eenvoudige, moderne en user-friendly admin panel snel het monitoren en managen van een Magento webshop worden aangeleerd. Het is mogelijk om vanuit 1 admin panel meerdere webshops te beheren voor bijvoorbeeld een winkel met aparte webshops voor verschillende merken producten. Er kunnen verschillende admin panel views worden aangemaakt voor het efficiënt managen van producten, klanten en orders. Ook is het mogelijk om rollen en bijbehorende toestemmingen voor administrator features te definiëren.

Kortingscodes

Creëer flexibele kortingscodes voor specifieke webshops, klantgroepen, tijdsperiodes, producten, en productcategorieën. Exporteer deze kortingscodes voor offline verspreiding, verspreiding via email, nieuwsbrieven en meer. Het is mogelijk een maximaal aantal inwisselingen per code of per klant in te stellen en de kortingscodes en het gebruik hiervan te tracken om zo een gedetailleerd inzicht te krijgen in promoties en customer engangement.

Bezorgkosten en Korting

Biedt gratis verzending vanaf een bepaald orderbedrag, procent gebaseerde verzending of vastgestelde bezorgkosten aan. Stel eenvoudig ‘koop X en krijg Y’ korting en multi-tier prijsniveau’s voor bulkkorting in.

Minimum Advertised Price (MAP)

Soms worden retailers verboden om een prijs in de webshop te tonen die lager is dan MSRP (‘manufacturer’s suggested retail price’). Magento’s Minimum Advertised Price geeft hen de mogelijkheid om zich te houden aan de eisen van de leverancier terwijl er toch een lagere prijs geboden kan worden. In het admin panel van de Magento webshop kan de optie worden ingesteld om niet direct de prijzen te tonen als dat in dat geval niet is toegestaan door de leverancier.

Google sitemaps en custom metadata

Genereer automatisch een Google sitemap in Magento 2 waardoor zoekmachines sneller en slimmer de webshop kunnen crawlen om zo sneller een hoge positie in de zoekresultaten te krijgen. Voer metadata in voor producten, categorieën en content pagina’s voor een juiste indexering.

Zoekmachine vriendelijke URL’s

Creëer zoekmachine vriendelijke URL’s en neem volledig de controle hierover met de mogelijkheid om URL’s naar wens aan te passen.

Promotionele prijzen

Stel promotionele prijzen in voor specifieke webshops, productcategorieën, klantgroepen of aparte producten.

Responsive webshop met eigen content

Maak gebruik van het content management systeem om eenvoudig pagina’s en content blocks aan te maken en te bewerken of ontwerp een unieke webshop door gebruik te maken van 100% customizable responsive referentie thema’s ingebouwd in Magento 2.

Verschillende types producten

Creëer simple, configurable (bijv. producten met verschillende maten of kleuren), gebundelde en gegroepeerde producten aan. Bied virtuele producten aan of downloadbare / digitale producten met samples. Stel klanten in staat om producten aan te passen voor gepersonaliseerde producten (bijv. het uploaden van afbeeldingen of invoeren van tekst).

Eenvoudig producten aanmaken

Het aanmaken van nieuwe producten kan in Magento 2 door middel van het volgen van een begeleid online proces. Ook kun je ongelimiteerd productattributen toevoegen en voor-ingestelde product templates creëren om snel nieuwe producten op te zetten met een specifieke set van attributen.

Efficiënt catalogus beheer

In Magento 2 is import en export data van catalogus informatie efficiënt te batchen en kan de inventory eenvoudig worden bijgehouden met ondersteuning voor back-ordered producten. Ontvang automatische notifications als de inventory aangevuld moet worden. Kies zelf wat voor berichten en displays er verschijnen wanneer een klant iets wil bestellen wat op dat moment ‘out-of-stock’ is.

Intuïtief zoeken

Automatisch kunnen zoekopdrachten die geen resultaten opleveren worden herschreven, hierdoor wordt de klant doorgestuurd naar een resultaatpagina die relevant is. Ook kunnen verschillende zwaartes worden toegewezen aan zoekattributen om beter te bepalen welke resultaten relevant zijn. Stel zoekwoord synoniemen in om de conversie voor specifieke zoekopdrachten te verhogen.

Moderate reviews en product tags

Beheer en moderate product tags en product reviews die klanten achterlaten in de webshop.

Productfiltering

Filter producten in categorieën en zoekresultaten op prijsrange, merken, kleur en andere attributen met layered of faceted navigation zodat klanten sneller de juiste producten kunnen vinden. Product category items kunnen in raster of lijst format getoond worden en de volledige look en feel van categorieën en toegewezen productpagina’s kan worden aangepast.

Conversieverhogende extra’s op productpagina’s

Laat op productpagina’s automatisch vergelijkingen zien met vorige producten in dezelfde categorie die klanten in dezelfde of een eerdere sessie hebben bekeken. Ook kunnen alle eerder bekeken producten worden weergegeven in een module op de productpagina. Voeg breadcrumbs toe om klanten makkelijk te laten navigeren binnen alle pagina’s.

Meerdere productfoto’s en productvideo’s

Voeg meerdere productfoto’s van een product toe aan de productpagina’s en stel klanten in staat om intuïtief in te zoomen op elke aparte foto. Licht specifieke features van producten uit met extra swatches voor bijvoorbeeld kleuren, stoffen/materialen en meer. Ook kunnen er video’s worden weergegeven van Youtube of Vimeo om klanten een nog duidelijker beeld van het product te geven.

Cross-sells, up-sells en gerelateerde producten

Verhoog gemiddelde orderwaarde door het tonen van gerelateerde producten, up-sells of cross-sells. Of voeg een overzicht van producten in dezelfde groep toe als er gebruik wordt gemaakt van gegroepeerde producten.

Weergave van voorraad, prijsniveau’s, ratings en reviews

Stel de weergave van voorraadstatus in en configureer meerdere prijsniveau’s om verkoop van grotere aantallen te stimuleren. Geef ook ratings en reviews per product weer op de productpagina’s.

Gestroomlijnde checkout

Verhoog conversie tijdens de checkout door het proces in 2 pagina’s te stroomlijnen en data-invoer te minimaliseren. Geef een orderoverzicht met productafbeeldingen weer en toon automatisch verzendmogelijkheden op basis van het opgegeven adres. Biedt zowel gasten als geregistreerde gebruikers de mogelijkheid om af te rekenen. Geregistreerde gebruikers worden automatisch herkend bij het opgeven van hun e-mailadres.

Ondersteuning voor meerdere betaalmogelijkheden

Integreer met meerdere PayPal gateways en PayPal credit, Braintree, creditcard payments of maak gebruik van andere betaalmodules beschikbaar via de Magento 2 marketplace. Ook is het mogelijk om klanten te laten betalen via acceptgiro, IDEAL, bankbetaling of creditdard. Creditcard gegevens kunnen veilig worden verzonden direct van de client browser naar de payment gateway, zonder dat de gegevens door de Magento applicatie gaan.

Verzending en verzendkosten weergave

Genereer real-time verzendkosten aan de hand van de opgegeven locatie, en specificeer toegestane verzendopties per land. Stel vastgestelde verzendkosten in per order of per product, of stel table rates in voor gewicht, prijs, bestemming en aantal producten. Maak het mogelijk om gratis te verzenden of om gratis te verzenden vanaf een minimaal orderbedrag. Integreer verzenden met label printen voor alle grote leveranciers en bied on-site order tracking aan voor klantaccounts.

Verzending management

Bekijk, bewerk, creëer en vervul orders en facturen direct vanaf het admin panel en maak meerdere facturen, verzendingen en creditnota’s per order zodat de zending kan worden opgesplitst. Print facturen eenvoudig uit, evenals pakbonnen en verzendlabels. Creëer custom order status labels om op een intuïtieve wijze bestelstatussen te volgen.

Klantenservice

Geef klantenservice medewerkers de mogelijkheid om bestellingen en klantaccounts aan te maken en aan te passen. En geef ze de mogelijkheid om producten en kortingscodes te updaten in de wensenlijstjes en boodschappenwagentjes van klanten. Breng klanten automatisch op de hoogte met email notificaties en RSS feeds met order status en creëer aanpasbare email templates voor account updates, wachtwoord resets en meer.

Bouw een connectie op met de klant

Maak verschillende nieuwsbrief templates aan en manage de distributie hiervan of laat klanten contact leggen door middel van een ‘Neem contact met ons op’ formulier.

Klantaccounts

Klanten bij een Magento 2 webshop kunnen een standaard bezorgadres en factuuradres instellen en ongelimiteerd extra adressen opslaan. Daarnaast kunnen klanten direct op de website hun bestelling volgen en hun bestelhistorie inzien.

Verhoog re-orders en commitment

Laat klanten direct vanaf hun account een eerdere gehele bestelling of specifieke recent bestelde producten inzien en bestellen. Geef klanten de mogelijkheid om deelbare wensenlijsjtes te maken en te delen en laat ze hun nieuwsbrieven beheren. Daarnaast is het ook mogelijk voor klanten om door hun ingestuurde product reviews te bekijken en toegang te krijgen tot downloadbare/digitale producten.

Ondersteuning voor internationale sites

Manage meerdere versies van de Magento webshop in meerdere landen en talen vanaf dezelfde winkel of omgeving. Er wordt support geboden voor lokalisatie, meerdere valuta’s en regionale belastingpercentages. Magento 2 ondersteunt ook alle talen, geaccentueerde karakters en rechts-naar-links tekst. Het is mogelijk om een lijst van landen te configureren waarvoor het toegestaan is om te registreren, te verzenden of te factureren.

Ondersteuning voor Europese regelgeving

Ondersteun vastgestelde product belastingen, zoals WEEE of DEEE in de EU. Bereken automatisch belasting voor transacties binnen de EU met gebruik van VAT-ID validation. Gebruik de EU cookie notificatie om nakoming van de EU Privacy and Electronic Communications Directive te simplificeren.

Verbeterd mobiel responsive design

Creëer met een Magento 2 eenvoudig een webshop die geoptimaliseerd is voor alle apparaten met gebruik van een basis responsive design referentie thema. Het responsive thema:

 • Kan eenvoudig worden aangepast voor een snellere time-to-market
 • Omvat belangrijke flows, product types en features
 • Vermindert lange termijn onderhouds kosten en vereenvoudigd webshop updates
 • Biedt SEO voordelen door gebruikt te maken van ‘Google’s preferred approach’ om mobiele webshops te optimaliseren
 • Stelt gebruikers in staat om notificaties en promotionele mailings op mobiele apparaten te lezen door responsive e-mails en nieuwsbrieven

Verbeterde Analytics en Reporting

Krijg duidelijkere inzichten met Google Universal Analytics en krijg toegang tot de volgende overzichten via het admin dashboard:

 • Sales overzicht
 • Belasting overzicht
 • Verlaten winkelwagen overzicht
 • Best bekeken producten overzicht
 • Best verkochte producten overzicht
 • Lage voorraad overzicht
 • Zoektermen overzicht
 • Product review overzicht
 • Kortingscode gebruik overzicht
 • Totaal verkoop gefactureerd overzicht
 • Totaal verkoop retour overzicht

Moderne architectuur

Bouw verder op een moderne technologie stack die populaire frameworks gebruikt en industrie standaarden ondersteunt. Maak precieze aanpassingen en verwijder of voeg functionaliteiten toe met de modulaire code base.

SOAP, REST en dependency injection

Integreer de Magento 2 webshop met third-praty applicaties door gebruik te maken van efficiënte web API’s met SOAP en REST ondersteuning. Manage interacties tussen extensies door gebruik van plug-ins en dependency injection software design patterns.

Automatisch testing framework en standalone installer

Versnel de time-to-market en verbeter code kwaliteit met een volledig automatisch testing framework. Update code met een standalone installer die checkt voor vereisten voordat het installatie proces wordt gestart.

Verbeterde core platform veiligheid

Automatiseer bepaalde Magento development en productie taken door gebruik te maken van de command-line interface en maak gebruik van externe penetration testing en bug bounty programma’s die core platform veiligheid promoten.

Snel aanpasbare standaard thema’s

Pas het standaard thema of het Luma referentie thema aan om de time-to-market te versnellen. Specificeer veranderingen aan thema’s om makkelijk variaties te creëren voor andere landen, merken of seizoensgebonden campagnes. Maak gebruik van Magento’s UI en Pattern library om snelle en meer consistente thema development mogelijk te maken.

Code hergebruik en scheiding van presentatie en business

Gebruik LESS CSS preprocessing om tijd te besparen en webshop onderhoud te vergemakkelijken door code hergebruik en globale variable changes toe staan. Verminder daarnaast de frontend code complexiteit door een duidelijke scheiding tussen de presentatielaag en de business logica te maken.

Varnish caching

Trek voordeel uit de voor-geïntegreerde Apache Varnish om pagina content te cachen voor verbeterde performance. Implementeer hole punching en Edge Side Includes (ESI) om pagina elementen te verwerken die niet gecached kunnen worden.

Snellere pagina laadtijd

Minify Javascript, CSS en HTML en comprimeer afbeeldingen om bestandsgrootte te reduceren en bundel Javascript met bijbehorende dependencies om de pagina sneller in de browser te laden.

Javascript & CSS caching

Cache alle Javascript en CSS op de eerst bekeken pagina's om content die moet worden geladen voor daaropvolgende pagina’s te verminderen.

De tweede versie van Magento biedt veel unieke voordelen met als thema’s: schaalbaarheid, flexibiliteit en innovatie. Dit resulteert in het beter aanspreken van klanten door middel van een soepelere Shopper Experience, een intuïtieve merchant experience, enterprise niveau schaalbaarheid en performance, en een moderne platform architectuur.

Bij H&O zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van Magento webshops, onze developers zijn gecertificeerd in Magento en zijn getraind in het ontwikkelen met Magento 2 Community en Enterprise. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan hieronder contact met ons op of kijk eens naar onze cases.

Kennis maken met ons Team? - De koffie staat klaar!

Curriculum Vitae (CV), Request for proposal of specificatiedocument.

* Verplichte velden