Adyen Magento Subscription module

Adyen is met een omzet van 320 miljoen euro en klanten als Facebook, Uber, Spotify en booking.com ‘s werelds snelstgroeiende payment service provider. De focus op technologie, oplossingen voor mobiele en in-store betalingen én koppelingen voor verschillende e-commerce platformen waaronder Magento, maken Adyen bij uitstek geschikt voor het verwerken van webshopbetalingen van onze klanten.
Adyen merkt een toenemende interesse in het aanbieden van internet abonnementen (subscription based services). Klanten als Graze en Björn Borg bieden reeds abonnementen aan via het Adyen betaalplatform, maar betreffen maatwerk implementaties. H&O realiseerde in opdracht van het bedrijf de Adyen Magento Subscription module voor Magento Enterprise.

De module is open source uitgebracht met een OSL licentie en is te downloaden vanaf Github.

Soon

Doorlopende betaalovereenkomst

Met de Adyen Magento Subscription module wordt het mogelijk om SEPA en CreditCard betaalovereenkomsten op te slaan in Magento, waardoor herhaaldelijk een bedrag kan worden geincasseerd van de klant. De klant hoeft slechts éénmalig zijn bankgegevens of creditcardgegevens in te vullen bij het plaatsen van zijn eerste bestelling. Er is geen actie nodig van de klant om de opvolgende bestellingen te verwerken en betaling te incasseren. Stel indien gewenst verkoop op rekening in als betaalmethode voor vertrouwde klanten.

Bied verschillende abonnementen en promoties aan

Het is mogelijk om variatie te bieden in de samenstelling van abonnementen, de producten die ze bevatten, de prijs en de hoeveelheid. Maak bijvoorbeeld een proefperiode aan, geef een tijdelijke aanbiedingsprijs voor een een bepaald product of stel een kortingscoupon in. Het is ook mogelijk om éénmalig een extra product aan een bestelling (en verzending) toe te voegen, zonder gevolgen voor het reguliere abonnement. Naar wens kan een abonnement wel of niet op de frontend van de webshop worden getoond om het keuzeaanbod voor bezoekers te beperken, maar beschikbaar te houden voor klantenservicemedewerkers.

Assistentie bij bestellen

Bevorder het gebruiksgemak van de klant bij het voltooien van een bestelling en verlaag de drempel om een abonnement aan te schaffen, door klantenservicemedewerkers de mogelijkheid te bieden om bestellingen te plaatsen en direct betaalovereenkomsten aan te maken. De klant hoeft hierna zelf geen handelingen meer te verrichten.

Flexibele levering

Bied klantenservice- en backofficemedewerkers de mogelijkheid om de leverdatum, de verzendmethode, het verzendmoment, het factuuradres of het afleveradres van een gepland abonnementsproduct op ieder moment aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer een klant op vakantie gaat en een uitgestelde verzending wenst, of midden in een verhuizing zit en zijn nieuwe adresgegevens wil doorgeven.

Abonnementenbeheer door klantenservice

Verschaf klantenservice- en backofficemedewerkers de mogelijkheid om abonnementsstatussen en geplande bestellingen te bekijken en te beheren. Abonnementen kunnen worden verwijdererd, geannuleerd, gepauzeerd of weer worden hervat. De Adyen Magento Subscription module biedt inzage in ondernomen acties op abonnementen en aanpassingen van collega’s, optioneel met bijgevoegd commentaar.

Deze afbeelding betreft een screenshot van de beheerinterface van de Adyen subscription module voor Magento Enterprise. Klantenservicemedewerkers zullen deze interface gebruiken om abonnementen te wijzigen, pauzeren of te annuleren.

Automatische facturatie

Bestellingen en facturen worden, op basis van de eigenschappen van een abonnement, automatisch gegenereerd. Door de naadloze integratie met Magento’s standaard werkwijze voor verwerking van bestellingen kan verdere afhandeling op reguliere wijze gebeuren. Het abonnementenoverzicht biedt overzicht op alle ingeplande abonnementen. Twee weken voor uitlevering van een abonnement wordt de bestelling automatisch gegenereerd.

Open source moduleontwikkeling op projectbasis

Adyen stelt strikte eisen aan de kwaliteit van software. Door de Adyen Magento Subscription module gecontroleerd open source beschikbaar te stellen, maken we het voor softwareontwikkelaars over de hele wereld mogelijk om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit en functionaliteit van de module.

Eerder bouwden we Magento koppelingen voor ERP systemen, koppelingen met boekhoudpakketten, productdata koppelingen met kassasystemen, koppelingen met magazijnen en orderkoppelingen met kassasystemen. Maatwerkkoppelingen voor Magento van iedere schaal, zowel open source als private, kunnen door ons team worden gerealiseerd.

Maak kennis met het team