HACO wonen & slapen

Met in totaal 22 fysieke filialen door heel Nederland behoort HACO wonen & slapen tot de grootste interieurketens van Nederland. H/O e-commerce realiseerde de webshop van HACO op basis van Magento Enterprise.

...

Nieuwe designrichting

HACO vroeg ons om voorbij de bestaande huisstijl te kijken en te komen met een geheel nieuw ontwerp en gebruikerservaring. Met ons user centered design wierpen we een eerlijke blik op content en gaven we prioriteit aan informatie de bezoekers graag willen zien. Met een consistent grid, door fijne lijnen te introduceren en ruime opzet ontwierpen we een consistente, moderne visuele stijl. We ontwierpen de nieuwe HACO volledig responsive en gericht op het ontdekken van content.

22 vestigingen

Met HACO winkels verdeeld over heel Nederland is de webshop een belangrijke schakel tussen lokale verkoop en online verkoop. We bouwden een vestigingsvinder die op basis van de fysieke locatie van de bezoeker, via het ipadres (GeoIP2) of HTML5 geolocation, de dichtstbijzijnde vestiging opzoekt. De route naar de vestiging en een op afstand gesorteerde lijst met alle vestigingen worden getoond in een kaart van Nederland. Bezoekers hebben de mogelijkheid om bij het afrekenen één van de vestigingen te selecteren als servicefiliaal, die vervolgens de bestelling krijgt toegewezen. Afhandeling van de bestelling wordt door de winkel zelf gedaan.

Import van productdata

Het kassasysteem van HACO bevat productinformatie van ongeveer 10.000 artikelen. De wens bestond om productinformatie eenmalig te importeren in de webshop. We realiseerden een koppeling die alle relevante data, zoals titel, sku, prijsinformatie, categorie en productafbeelding op een nette manier in Magento zet. Via de koppeling wordt ontbrekende informatie automatisch aangevuld, worden waarden met spelfouten gecorrigeerd en worden automatisch configurable products aangemaakt op basis van aanwezige productrelaties. Producten die niet langer onderdeel uitmaken van het assortiment worden niet geïmporteerd.

Voor het bijwerken van voorraadinformatie van producten, realiseerden we een koppeling via de SOAP api van het kassasysteem die periodiek deze informatie update.

Toekomst en doorontwikkeling

HACO is ambitieus over het nieuwe online platform. Door middel van een uitgebreide productconfigurator, kunnen bezoekers in de toekomst stapsgewijs een bank of boxspring samenstellen met de keuze uit materiaal, kleur, uitvoering en afmeting. Met een verbeterde gebruikerservaring, nieuwe marketingmogelijkeden en een betere informatievoorziening wil HACO niet alleen klanten uit de winkel beter bedienen, maar ook nieuwe klanten aan zich binden. In samenwerking met H/O E-commerce, kan HACO de gewenste development velocity en flexibiliteit behouden. Met continuous delivery automatiseren we processen en ontwikkelen we nieuwe functionaliteiten die HACO helpen om haar online verkoopkanaal te laten groeien.

Maak kennis met het team